The ultimate sport fishing boats 

Facebook Twitter Gplus RSS
formats

Tips memancing ikan di laut

Memancing ikan air laut adalah hobi yang amat popular pada masa kini, ianya dilakukan sama ada dari pinggir pantai hinggalah ke tengah laut dengan menggunakan bantuan kelengkapan memancing yang moden ataupun tradisional.
Terdapat berberapa teknik ataupun cara yang dilakukan oleh kaki-kaki pancing untuk mendapat kepuasan memancing mereka antaranya:
1. Memancing ditepi pantai
2. Memancing tengah laut
3. Memancing permukaan laut

Selain itu masa untuk memancing ikan juga terbahagi kepada berberapa zone iaitu dilakukan pada siang hari (dari pagi hingga petang) dan juga malam hari. Namun semua kegiatan memancing di laut kadang selalu tergantung juga dengan keadaan cuaca di sekitarnya.Tidak semua pemancingan ikan di laut selalu berhasil dengan baik. Terutamannya dilaut, faktor cuaca atau faktor alam sangat berpengaruh pada hasil tangkapan. Faktor cuaca biasanya tergantung dari bermacam faktor

Read more…

formats

Trip Memancing di Langkawi Permata Kedah

Salam..kali ni penulis ingin berkongsi pengalaman mengenai salah satu aktiviti yang telah dilakukan oleh penulis pada cuti semester baru2 ini iaitu Trip memancing di Langkawi permata Kedah.

Trip pada kali ini bermula pada pukul 5 pagi. Ketika kebanyakkan manusia sedang nyenyak diulit mimpi, penulis bersama-sama ayah tercinta dan En Jamal, rakan ayah telah bergegas menuju ke tempat membeli udang hidup yang akan digunakan sebagai umpan bagi trip memancing pada kali ini.

Read more…